Terapija

Google je rekao da je na levoj strani ulice. Zovem ga. "To je broj 5, ne 26." Kaze mi i zuri na utakmicu. Jedva sam nasla ulaz. Zena sa psom u ruci mi kaze da je najverovatnije na prvom spratu. Vrata otvara crna zena. Mrsava. Definisanih misica i crne kose: Olivera...

Taj dan je poceo kao i svaki drugi. Kafa sa covekom koji mi znaci, mozda ceo svet a mozda i ne toliko, jer uporno pokusavam da ga ubijem u sebi. Lepa mu je frizura danas. Nosi i omiljene mi pantalone. Volim da ga gledam kad se smeje. Trazim se u njegovom pogledu. Nema me.

Ceo dan pokusavam da utisam emociju u sebi. Previse je ljudi, previse imena. Opet se pominje ona nova, pocinjem da prozivam njegov zasticnicki duh ka njoj. Pocinje da se smeje. Voli da je u centru moje paznje, znam jer je osecaj uzajaman.

Povratak za komp, jedno : "E znas ti sta je ova obuka?" i krece kataklizma.  Organizovana banda opet radi protiv mene! Zelela sam da idem na tu obuku. Mr.Stick je to znao i nista nije rekao. Opet crna vestica, opet Omega i sada jos plus zvezda u usponu, moj plavi kolega. Da li su oni normalni? Setila sam se reakcije mog X. Tako je i on ko ja u tom momentu kao oparen ustao i otisao da nadje izlatlz iz rupe. Ustala sam, dala do znanja da su svi vrata zatvorili straznjicom i krenula po novu poziciju. Udavicu ih tako sto cu da odem. X podrzava, Bonsai majstor podrzava, ja podrzavam... Nema prepreke. 

Opet smo X i ja poceli da pomeramo univerzum.

 Sedam na kauc. Ne prekrstaj noge, ne prekstaj ruke. Daj jo osecaj da se ne bojis. Ona prekrsta ruke. Daj opusti se, placas je da te slusa.

U dve recenice sam ispricala sve. Kao na posetama nasih kupaca, spremila sam klijenta za to da ne postavi ni jedno pod pitanje. Ukrtako: januar reset, moj X, razvod sa bonsai majstorom, ludilo u glavi, najbolji sex ikad, rodjenje njegovog deteta, osvescenje, odustajanje, povratak u "normalan" zivot. Karijera - ma vrh! Zasto si tako sigurna u sebe u poslu, a nesigurna u zivotu? Zato sto je posao lakse raditi. To je zajednicko i mom X i bonsai majstoru i meni. Posao je najlaksi. "Da li zelis dete" - " Pa... zelim, ali ne znam da li zelim sa njim..." "Zasto ne promenite dokrora?" U sebi pomisljam, zato sto bi neko drugi to drugacije resio mozda i brze, a meni to ne odgovara. Ni ne secam se sta sam joj rekla kao odgovor... " "Nastavi sledecu recenicu - govori mi- ja sam uspesna poslovna zena i ... " 

To je domaci, da nastavim. Covece ko sam ja osim sto sam uspesna poslovna zena? Niko... Imam vremena da razmislim, 7 do 10 dana. Mozda i skontam ko 

To jutro sam mog X pitala da li mi ista vise delimo privatno. Pitala sam, jer zelim da kaze da imamo. Zelim da mi kaze da ga cekam, da se nada da cemo nekad biti zajedno. Nije odgovorio.

Jutros je napisao da zna zasto to pitam. Pitam ga da bi rekao da nije sve gotovo. Ne znam sta on misli da pitam. Jedno znam da na pitanje crne zene, misicavih ruku, da li ti je nekad zatreperilo telo od ponosa kada si ga gledala i pomislila : Ovaj covek je moj! odgovor jeste : Jesam. U glavi jedino nije Bonsai majstor, nego covek koji zna zasto ga pitam dal imamo jos neceg privatnog zajednickog i ne zeli da mi pomogne odgovorom... Setila sam se na koga lici najvise, recicu mu jednom, nadam se da nece lose reagovati.