Izlaz

Zasto mi lepo ne kazes : Nemoj! Stani, razmisli jos jednom? Zasto me pustas da mislim da ti nije stalo? I onda kad pomislim da jeste, mesec dana stavljas cigle na nove zidove? Znas koliko su sada vec visoki? Preko dva metra. I nezaobilazni su...

Covece boziji, ja tebe volim! Ubila bih za tebe! Ali tvoje ponasanje me tera! Uzima mi snagu, gledam te kako nestajes. I kad doktorka kaze el pricate o tome? Ja joj kazem srecna sam kad pricamo o bilo cemu. Zivot bi svoj dala da me uzmes. Sve sto imam...

Nastavio si zivot. Tako to izgleda. Tu sam negde i ja ali ne vise tamo kao kad si rekao da bi samo svoju majku i mene stitio. Mozda i jesam ali ne izgleda tako.

Pitas me za status deteta. Status? Razvlaci se. On bar zeli da mu ga rodim. Eto zeli moje dete. Ma kolko cudna ili luda bila. Zeleo si nekad i ti. Ali tvoja deca su dosla pre. Gde bi nase dete naslo oca u toj situaciji?

Da mi kazes da cekam, cekala bih. Cak i da ne kazes do kad. Ja  bih cekala. Da znam da imam bar malo sanse. Posle svega kad razmislim, pristala bih da budem i vecno druga, samo da mi kazes da ces jedan dan u nedelji biti moj.

Gledala sam je. U svemu sam bolja od nje. Skidam joj kapu na zrtvi. Ali to je instinkt, ja bih i to sigurno dobro radila. Bolje da je nisam ni videla. Zamisljala sam je mnogo lepsu. Sad je tek paradoks u glavi tezi...

Znam da ti je tesko. Znam da nikad ko ni ja neces zaboraviti nase trenutke. Bili su epohalni. I bas zato sto su takvi, nikad ih necemo zaboraviti. Ona nikad nece biti ja, on nikad nece biti ti, a ipak odluka... Ili kompromis. Dobro odluka, rekao si odluka. Tu si se odlucio. A jel si srecan? I ja bih mogla da ti rodim decu. Ako je to jedina kvalifikacija. I ti bi mogao da mi ih napravis, to si za razliku od njega, vec dva put dokazao. Ali da li je to jedini cilj ljubavi?

Zelim tebe. Ti si taj. I zasto onda pricamo o kisi oko Kragujevca ako znam da si taj? Zato sto ne pustas da budes taj... Reci mi da te cekam. Reci da ti je stalo. Reci da sam ti bitna.

Ili obrisi pod samnom i nateraj me da te zaboravim.

Ovih 10 dana nece promeniti nista. Ali osecam da ce boleti i tebe i mene kao usijan metal pritisnut a kozu. 

Non stop mi nedostajes, non stop me bolis i to ni jedan status nikad nece promeniti, kakvim god se ti recima igrao...