Nedelja, Jun 18, 2017

Zivot je lep

Danas je lep dan. Prosetala sam se pijacom. Kupila beta karoten i neki instant napitak od djumbira, pecicu mlade krompire.

Pesma dana je "Despacito". Iako je bilo hladno, stavila sam slusalice u usi i u donjem vesu, bosa igrala po kuhinji. Kako jedna pesma zna da ulepsa ceo zivot.

Nekada sam volela da pisem. Evo vratila sam se tome. Volela sam i muziku, vratila mi se i ta ljubav u zivot. Volela sam ljude i tome sam se vratila. Poslednjih par meseci bilo je vracanje onim stavrima koje sam volela. Poradicu na tome u sledecim danima. Vraticu se korenima. To je ideja mog najboljeg prijatelja. Moje srodne duse.

Zivot nije govno, zivot je lep. Lepo je kad sedis sa nogama podignutim na klupski stolcic. I kad zamisljas da umesto branon sedis na crvenom trosedu. I kad zamisljas da pokusavas da se ogledas u ocima tako crnim a tako punim ljubavi.

Volim ovu samocu. Volim da budem gospodar svog prostora. Svog zivota.

Danas je na repertoaru Cudesna zena, casa belog vina i neka lagana muzika u piceriji. Mozda po koje poznato lice, mozda po koji nepoznat osmeh. Volim nepoznate osmehe. Obogate mi zivot, vrate me u orbitu srece.

Kupila sam i maline. Pazljivo cu ih oprati i utuci slatku pavlaku. Nisu organske a i mleko je nezdravo, ali danas cu da uzmem jednu ciniju ove delicije i da uzivam u svakom zalogaju. Danas je moj dan. Pocetak, sredina i kraj. Tako mi je reklo Prolece.

Danas cu da se ogledam u lakiranim klupama na slikama i da budem srecna sto je moja orhideja opstala i pobedila sudbinu. Koren joj je umro, ali je ona pustila novi. I lisce se osusilo, ali sad izbija jedan... Zivot pobedjuje sudbinu... Moja orhideja je ziv primer pobednika.

Sve sto te ne slomi, ojaca te, bitno je ne odsutati... Taj put je najveca pobeda.

Zivot je lep, cak su i muke u njemu lepe. Sve i lepo i ruzno mozes obrisati kao postove na ovom blogu, ali kada odlucis da sa nekim delis sve, das mu sifru i pustis unutra, znas da ni jedna tvoja prica nije izgubljena. Dovoljan je jedan citalac, posebni citalac, da udje, da tw nadje i za ruku povede nazad do tvojih korena. 

Zivot jeste lep i sad i sutra a bio je i juce, samo sto nisam sebi htela da priznam... 

[Odgovori]

Jeste lep. Neko mi je jednom rekao da je sve stvar percepcije.

Bas je lep.

Comment by Pink (06/18/2017 15:41)

[Odgovori]

jeste zivot lep, svaki sekund je specijalan....

Comment by drugiosmeh (06/24/2017 17:58)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me