Ponedeljak, Januar 15, 2018

Blue monday

2005. Britanski psiholog Klif Arnal proglasio je da je treci ponedeljak meseca januara najdepresivnijim danom u godini. Danas je taj dan.

U sustini, ovo bi trebao da bude moj praznik, u skladu sa F dijagnozom? Hm, bas sam ga lepo proslavila.

Lezim u krevetu. Imam celo sazvezdje po svom telu. Danas je istorija pocela da se ponavlja. Isti osecaj straha, kao u ovo doba prosle godine. Samo sam sada bliza giljotini. Toliko sam zaljubljena u tu firmu. Rekla sam danas gdin. X- Volim je vise no sebe, a oni hoce da je uzmu.- da li odustati? Ili pokusati borbom.

Uvek sam tvrdila da je jacina tih junaka lazna. I Omega i premijerka i kovrdzava bula, svi oni ne postoje medju nama, alfama. Njihova jedina jacina je koalicija. Bolesno neraskidiva, bolesno. 

Svakodnevo spreme po jedno izvrsenje smrtne kazne. Prvo je to bilo ubisto 130 kmetova. Padali su pokoseni ispred moje kancelarije, jer devojka sa suzama nije bila tu. Onda sam dobila najmanje bodova od vrhovnog komandanta. Nakon toga je Gospodin Pravilnik dobio odluku o razalovanju. To je bilo danas.

Koliko je to sve u opste bitno? Da li posao koji imam jeste nagrada ili kletva? Zatvor? Pakao ogradjen bodljikavom zicom?

Danas su u maminoj novoj kuci umrla dvojica. Sirota moja majka. Sirota. Nadam se da misli da je sve to umislila... Nadam se da se ne boji. Pravim se da ne postoji. Da nije tamo, da je sve u redu.

I ja sam se danas bojala u svom ludilu. Bojala s se da ce mi uzeti posao. Da ce me jos vise poniziti. Zelela sam da danas dodje kod mene i da me zagrli. Prosao je puno puta pored mojih vrata. Toliko mi je trebao. Zasto me ne oseti vise. Zasto je ljut? Zasto moj gospodine X? Ne vidis da mi treba samo jedan pogled samilosti? Necu misliti da me volis, da me zelis, da sam ti bitna. Mislicu jedino da razumes da mi trebas. Da imas srce. Da si covek. Da me ne boli sve u zalud. Da nisam nevidljiva i od vazduha.

Danas je umrla pevacica Cranberries. Moja spona sa mladosti. Milon sati lezanja na itisonu, i audio kaseta sa samo jednom pesmom : " No need to argue" Njen glas, orgulje, vecnost...

Blue monday je kompletan ove godine. Slava mu... 

p.s. Prazna slika, online status. Necu pisati. Delete contact? Yes. Tisina. Nikad nece biti zamene za psa na mesecu jer lepsa je njegova tisina od bilo koje nade da ce se ikad vratiti ta veza... 

Depresija [Odgovori]

Pokusaj da pogledas oko sebe. Ko zna zasto je to sve dobro. Posao ne moze da se voli vise od sebe, onda sebe ne volis dovoljno. Osvesti se

Comment by Eklipsa (01/16/2018 06:04)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me