Ponedeljak, April 16, 2018

Aleja

Setala sam veceras Alejom. Ne znam da li si ikada imao prilike da uzivas u njoj. Uska je i, da budemo iskreni, nije neka Aleja, ali mi je veceras izuzetno prijala.

Izgledala je kao najlepsi svetski parkovi. Mislilm da je to zahvaljujuci prolecu.

Sinoc sam se jako bojala samoce. Drhtala sam pod jorganom i uspavala se suzama. Ne on mi ne nedostaje, nego me plasi samoca.

Veceras je vec lakse. Pocela sam da uzivam. Sad mogu da pricam sa svim drugaricama telefonom, da lezim samo u brusu i gacicama ispred tv-a, da disem glasno, da se tusiram dugo. Nije on to meni nikad branio, ali je nekako bio tu, morala sam da ga osecam. Narocitoje bio problem u poslednje vreme, pre selidbe, kada sam pocela da izbegavam svaki fizicki kontakt sa njim. Tada sam prestala da sedim u brusu i gacicama, da ga zamolim da mi donese peskir, prestala da tolerisem njegov pokusaj da me pomiluje ili samo dodirne.

Sada mogu da budem opet svoja i slobodna.

Prolece je najlepse godisnje doba. Sve pupi. Pomilovala sam danas mlado lisce ruza u Aleji. Boze kakva svilena tekstura. Mozda imas ruze kod sebe u dvoristu, pipni ih nocas, sutra, pokusaj da zatvoris oci i da osetis zivot. Ovo su one zbunaste, mirisne ruze, sto cvetaju celo leto, znas one sto imaju "friz" bas sto ti volis da zena ima. Podsetile su me na tebe, zato sam ti pisala. Htela sam da ti posaljem tu energiju...

Pokusala sam posle toga da disem punim plucima i da osetim zivot. Boze kakav osecaj slobode! Volela bih da mozes da ga osteis...

Magnolija uveliko cveta, ali meni je najlepse bill jedno maldo drvo Ginka. U mestu gde sam isla u Gimnaziju, ispred gradske kuce, ima jedan Ginko. Veliki, to je bilo moje drvo. Grlila sam ga skoro svaki dan kada sam bila prvi razred. To drvo je svedok planete zemlje, ono je videlo i dinosauruse i mamute i nas i videce i ono sto ce biti posle nas. Svedok.

Veceras sam samo pipnula jedan list ovog mladog svedoka i pozela da ti pokazem kako se grli drvo... Ali nisam, nije fora bez tebe...

Sutra te necu videti, ali cu biti srecna zbog tebe. Volim tvoj update, tvoju nadogradnju. Lepo je i lako uzivati u tvojim pobedama.

Poziv za kafu vazi. Imam dzezvu tri solje i puno entuzijazma da to bude najbolja kafa ikad...

Laku noc i srecan put.  Aleja i ja te cekamo, mozda nam se nekad i vratis... 

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me