Subota, Novembar 23, 2019

Vrati se kuci

Sta je to dom? Kuca? Porodica? Stvar izbora? Pa mislim da to jedino nije stvar izbora. Majku i oca ne biras, brata i sestru ne biras, tetku, strica, ujaka, babu, dedu... Cak ne biras ni komsije doma svog detinjsta, obdaniste, zabaviste, skolu. Ne biras ni zemlju u kojoj si rodjen, gde se skolujes, prvi put zaposlis. U stvari dok ne odlucis da biras, ne biras nista.

Kokosinjac sa koncentratom i sterilnim ili oplodjenim jajima, zavisno od toga da li ides na klanje ili si koka nosilja.

Moj izbor je poceo mojim oslobodjenjem. 

Prvo sta sam naucila je da napravim vreme za sebe.  Moj izbor broj jedan. 

Drugo, da to vreme za sebe delim samo sa ljudima za koje zelim da delim. Ljudima koji su moj izbor. Biram ko mi se svidja, a ko ne. Ciju energiju zeli, a ciju ne. Malo tih ljudi zna da su izbor. Uzi izbor. Izbor koji zelim u svom zivotu.

Ja spavam samo sa muskarcima koje zelim. Ako ne mogu da ih imam biram da ne spavam nisakim. Ako mi pogled muskarca ne prija, biram da me niko ne gleda.  

Zato je samoca moj izbor. U mojoj masti muskarac kojeg zelim je tu, dodiruje me, ljubi me, tu je da mi pomogne. Ali samo u masti. Moj izbor.

Izabrala sam tri koraka nazad u karijeri. Zasto? Jer zelim da imam izbor i slobodno vreme. Da sednem na obalu jezera i da gledam u nista. Da setam svog psa, da me boli uvo.

Odabrala sam i da nemam decu. Zasto? Jer ne mogu da ih imam sa covekom kojeg sam odbrala i ne zelim dete drugog coveka.

Ustati ili spavati, voleti ili mrzeti, biti srecan ili tuzan, stvar izbora.

 Ja sam odabrala da budem nesrecna, mogu da biram da budem srecna...

Mozes i ti da odaberes da li me zelis u svom zivotu ili ne. Da li sam te povredila ili ne. Da li ces jednog dana zaliti sto mi nisi dao ono malo sto sam trazila. Sve to ce biti tvoj izbor, ja ti ga dajem - da me usrecis ili unesrecis- linija je tanka... Hvala ti sto postojis... Hvala sto si se vratio kuci... 

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me